A Nagy “Anim√°ci√≥s Vide√≥” Kisokos

Anim√°ci√≥s Vide√≥ kisokos. Tippek, T√©nyezŇĎk, Tudnival√≥k anim√°ci√≥s projekt ind√≠t√°s elŇĎtt/k√∂zben

Ha gondolkodt√°l m√°r egyedi anim√°ci√≥s vide√≥ vagy anim√°lt tartalmak k√©sz√≠t√©s√©n – esetleg kin√©zt√©l minket magadnak, mint egy√ľttmŇĪk√∂dŇĎ/kivitelezŇĎ partnert – a k√∂vetkezŇĎ √≠r√°sunk hasznos lesz sz√°modra.

Nem rövid, de annál hasznosabb.

J√≥ k√©pet fogsz kapni egy anim√°ci√≥s projekt h√°tter√©rŇĎl, t√©nyezŇĎirŇĎl.

T√∂bb, mint 100 darab anim√°ci√≥s vide√≥ elk√©sz√≠t√©s√©n vagyunk t√ļl, k√ľl√∂nf√©le hazai √©s k√ľlf√∂ldi v√°llalkoz√°sokkal egy√ľttmŇĪk√∂dŇĎve. Ez alapj√°n √≠rtunk √∂ssze p√°r tippet, tapasztalatot, szempontot.

SOKF√ČLES√ČG (√©s k√∂lts√©g)

Anim√°ci√≥s vide√≥t nagyon sokf√©le c√©llal, ter√ľletre √©s felhaszn√°l√°ssal lehet √©s √©rdemes k√©sz√≠ttetni.
Egy p√°r m√°sodperces n√©ma anim√°lt GIF ugyan√ļgy anim√°ci√≥s tartalom, mint egy 5 perces 3d anim√°ci√≥, ami narr√°ci√≥val is rendelkezik. R√°ad√°sul nincs k√©t ugyanolyan.

Ez√©rt ha megk√©rdezel b√°rkit mind√∂ssze annyival, hogy “egy r√∂vid anim√°ci√≥” mennyi idŇĎbe vagy p√©nzbe ker√ľl, nagy val√≥sz√≠nŇĪs√©ggel nem fogsz se √°rlist√°t, se k√∂r√ľlbel√ľli vagy t√≥l-ig k√∂lts√©get kapni.
Nem az√©rt, mert titkol√≥znak, hanem mert f√©lrevezetŇĎ lenne idŇĎ elŇĎtt b√°rmit is mondani.

Mi p√©ld√°ul “Time & Materials” alapon dolgozunk, azaz a k√∂lts√©g k√©t r√©szbŇĎl √°ll: munkad√≠j √©s anyagk√∂lts√©g.
‚ÄĘ Munkad√≠junkat az ([elv√©gzendŇĎ munkamennyis√©g] * [projekthez rendelt √≥rad√≠j]) k√©plet alapj√°n becs√ľlj√ľk meg egy-egy projekt kapcs√°n.

‚ÄĘ Anyagk√∂lts√©ggel rendelkeznek p√©ld√°ul a fix d√≠jjal rendelkezŇĎ elemek (pl. narr√°ci√≥, sablonok, vagy betŇĪt√≠puslicenszek). Mi ezeket is transzparensen kezelj√ľk alap√©rtelmezetten, azaz nem tov√°bbsz√°ml√°zzuk ezeket a k√∂lts√©geket, hasznot r√°rakva, hanem √∂sszek√∂t√ľnk a szolg√°ltat√≥val/elad√≥val.

√Ėsszes√≠tve m√°r 14 √©ve dolgozunk √≠gy, ~90 √ľgyfel√ľnkbŇĎl mind√∂ssze 2 √©rezte k√©nyelmetlennek ezt az egy√ľttmŇĪk√∂d√©s√ľnk elej√©n.
A többség szereti a rendszert és elégedettek.