A Nagy “Animációs Videó” Kisokos

Animációs Videó kisokos. Tippek, Tényezők, Tudnivalók animációs projekt indítás előtt/közben

Ha gondolkodtál már egyedi animációs videó vagy animált tartalmak készítésén – esetleg kinéztél minket magadnak, mint együttműködő/kivitelező partnert – a következő írásunk hasznos lesz számodra.

Nem rövid, de annál hasznosabb.

Jó képet fogsz kapni egy animációs projekt hátteréről, tényezőiről.

Több, mint 100 darab animációs videó elkészítésén vagyunk túl, különféle hazai és külföldi vállalkozásokkal együttműködőve. Ez alapján írtunk össze pár tippet, tapasztalatot, szempontot.

SOKFÉLESÉG (és költség)

Animációs videót nagyon sokféle céllal, területre és felhasználással lehet és érdemes készíttetni.
Egy pár másodperces néma animált GIF ugyanúgy animációs tartalom, mint egy 5 perces 3d animáció, ami narrációval is rendelkezik. Ráadásul nincs két ugyanolyan.

Ezért ha megkérdezel bárkit mindössze annyival, hogy “egy rövid animáció” mennyi időbe vagy pénzbe kerül, nagy valószínűséggel nem fogsz se árlistát, se körülbelüli vagy tól-ig költséget kapni.
Nem azért, mert titkolóznak, hanem mert félrevezető lenne idő előtt bármit is mondani.

Mi például “Time & Materials” alapon dolgozunk, azaz a költség két részből áll: munkadíj és anyagköltség.
• Munkadíjunkat az (
[elvégzendő munkamennyiség] * [projekthez rendelt óradíj]) képlet alapján becsüljük meg egy-egy projekt kapcsán.

• Anyagköltséggel rendelkeznek például a fix díjjal rendelkező elemek (pl. narráció, sablonok, vagy betűtípuslicenszek). Mi ezeket is transzparensen kezeljük alapértelmezetten, azaz nem továbbszámlázzuk ezeket a költségeket, hasznot rárakva, hanem összekötünk a szolgáltatóval/eladóval.

Összesítve már 14 éve dolgozunk így, ~90 ügyfelünkből mindössze 2 érezte kényelmetlennek ezt az együttműködésünk elején.
A többség szereti a rendszert és elégedettek.